Πάσχα στις Ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Οδική εκδρομή 6 ημερών ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – MONH AΛATZA – ΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ Αναχ. 2/5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΝΣΚΟ: Αναχώρηση 07:00 από ΑΘΗΝΑ, στάσεις στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της Λάρισας και η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, για το γνωστό χειμερινό θέρετρο του ΜΠΑΝΣΚΟ, άφιξη, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΣΚΟ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ: Πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας, τη ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Φθάνουμε και αρχίζουμε αμέσως τη γνωριμία με την πόλη, με κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος την ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, τους ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και το σπίτι – Μουσείο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ. Η όμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για τις γραφικές ακτές της Μαύρης θάλασσας και το μεγαλύτερο λιμάνι της Βουλγαρίας το ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ – ΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ:   Ημερήσια εκδρομή με μέσα από μαγευτική διαδρομή στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Πρώτος σταθμός η ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ, λίγο βορειότερα από την πόλη της ΒΑΡΝΑΣ, κτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο, υπήρξε το Μεσαίωνα κατοικία Ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Επόμενος σημαντικός σταθμός η ΒΑΡΝΑ, όπου στη σύντομη περιήγηση μας θα δούμε την πλατεία της 9ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΟΠΕΡΑ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ και το ΕΝΥΔΡΕΙΟ. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η πόλη της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ, με τις 42 εκκλησίες, τα τείχη της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ (παλαιά Μητρόπολη) και την παλαιά πόλη προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο και λίγο αργότερα παρακολούθηση της Αναστάσιμης ακολουθίας στην Εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΣΟΖΩΠΟΛΗ:    Πρωινό και επίσκεψη στην παλαιά αποικία των Ελλήνων τη ΣΩΖΟΠΟΛΗ (Αρχαία Απολλωνία), ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας. Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους τον 7ο αιώνα π.Χ. και είχε την ονομασία ʼνθεια, ενώ σύντομα μετονομάστηκε σε Απολλωνία εξαιτίας του ναού του Απόλλωνα που βρισκόταν στην περιοχή. Με αμμώδεις παραλίες, παραδοσιακή βουλγαρική αρχιτεκτονική και γραφικά πλακόστρωτα στενά προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο. Σήμερα, πολλοί κάτοικοι της παλαιάς πόλης, απόγονοι των Ελλήνων που δε μετανάστευσαν, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την Ελληνική γλώσσα και να κρατούν τις παραδόσεις μέσα από τον τοπικό Ελληνοβουλγαρικό σύλλογο. Σημαντικά σημεία αναφοράς οι εκκλησίες της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ του ΑΓΙΟΥ ΖΩΣΙΜΟΥ και του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και των ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΒΑΠΤΙΣΤΗ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το παραδοσιακό εορταστικό πασχαλινό γεύμα με Ελληνική μουσική. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο για περιπάτους, στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο και τον εμπορικό πεζόδρομο. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ – ΞΑΝΘΗ: Πρωινό και αναχώρηση για ΞΑΝΘΗ μέσω ΣΒΙΛΕΓΚΡΑΝΤ, με ενδιάμεση στάση στο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ και σε ΚΑΦΕ της Εγνατίας οδού. Τακτοποίηση το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ: Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με στάσεις στην πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ, το ΛΙΤΟΧΩΡΟ και σε ΚΑΦΕ της Εθνικής οδού, άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ’ άτομο)

σε ΔίκλινοΕπιβάρυνση Μονόκλινου Δωματίου3ο άτομο εώς 12 ετών
360€+ 155€345€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονα πούλμαν.
 • Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο ΜΠΑΝΣΚΟ, με πρωινό και δείπνο.
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MIRAGE 4* , στo ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ.
 • Τρία πρωινά σε μπουφέ και δυο δείπνα σε ΜΕΝΟΥ 3 πιάτων.
 • Τσουρέκι και κόκκινα αυγά μετά την Ανάσταση.
 • Πασχαλινό γεύμα την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, με κυρίως πιάτο αρνί και κρασί.
 • Μουσική κάλυψη στο Πασχαλινό γεύμα με Ελληνικά τραγούδια.
 • Μια διανυκτέρευση στην ΞΑΝΘΗ, στο ξενοδοχείο ΝΕΣΤΟΣ 3* με πρωινό μπουφέ.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Αρχηγός – συνοδός.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι / Check Point 25 €.
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.
Share