Πάσχα στη Φλώρινα-Οχρίδα

άσχα στη Φλώρινα με ημερήσια εκδρομή στην Οχρίδα! Με διανυκτέρευση στο BOUTIQUE HOTEL PHILIPPION 3* Αναχ. 3/5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΕΛΑΣΣΟΝΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ
Αναχώρηση από Πειραιά 7:00 και από Αθήνα 7:20. Σταματάμε για ξεκούραση στη Λαμία (ΕΟ). Συνεχίζουμε μέσω Τυρνάβου, γνωστός για τοπικό τσίπουρο καθώς και για το Μπουρανί, καρναβάλι με αρχαίες ρίζες. Φθάνουμε στην Ελασσόνα, αμφιθεατρικά χτισμένη στους νότιους πρόποδες του Ολύμπου. Γνωστή από τις εκδηλώσεις της «τα Ελευθέρια» και η «Γιορτή φέτας». Ο Ελασσονικός ποταμός τη χωρίζει σε δυο μέρη τη παλιά πόλη, το Βαρόσι με την Ολυμπιώτισσα και τη νέα πόλη. Ένα από τα γεφύρια της, το παλιό τοξωτό αποτελεί αξιοθέατο της πόλης, εξυπηρετούσε το πέρασμα του κόσμου από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία. Το μοναστήρι της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας σημαντικότατο μνημείο του 13ου , γυναικεία μονή που γιορτάζει στην περιοχή της Ελασσόνας. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Η διαδρομή μας μέχρι τη Φλώρινα είναι γεμάτη εκπλήξεις, φυσικές και τεχνητές. Προσπερνάμε τα Σέρβια, το παρατηρητήριο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με θέα στην παραλίμνια περιοχή της τεχνιτής λίμνης Πολυφύτου, διασχίζοντας την υψηλή γέφυρα Σερβιών μήκους 1372 km και αποτυπώνοντας την ομορφιά με τα κινητά μας. Προσπερνάμε και τη λιγνιτοφόρα Πτολεμαΐδα, το επιβεβαιώνουν τα φουγάρα των ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων. Η Φλώρινα είναι κοντά. Φτάσαμε, πάμε για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μέχρι να πάμε στην περιφορά του Επιταφίου, έχουμε χρόνο ή για ξεκούραση ή για μια πρώτη γνωριμία με την αγαπημένη πόλη του Αγγελόπουλου, τον ποταμό της, τον Σακουλέβα και τα εναπομείναντα αρχοντικά εκατέρωθεν του ποταμού. Ακόμη και στον πεζόδρομο της οδού Μελά για έναν μυρωδάτο ελληνικό στη χόβολη. Το βράδυ θα ακολουθήσουμε τον γειτονικό επιτάφιο και θα τον ακολουθήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης όπου θα συναντηθεί με τους επιταφίους και των άλλων ενοριών. Σε ταβέρνα της Φλώρινας θα απολαύσουμε σαρακοστιανό δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ: ΜΠΙΤΟΛΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ)-ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Πρωινό ξύπνημα, πρόγευμα πλούσιο και ξεκινάμε για το Τελωνείο της Νίκης. Απαραίτητες οι διατυπώσεις (απαιτείται διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα) και στις δυο χώρες. Στην ελληνική πλευρά θα υπάρξει και λίγος χρόνος για αγορές στα Duty Free. Στη συνέχεια και αφού προσπεράσουμε την πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι) χτισμένη στη θέση της αρχαίας Βυζαντινής Ηράκλειας θα οδηγηθούμε στη γραφική πόλη της Οχρίδας, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας.  το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, , το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης. Φτάνοντας στη πάνω πλευρά της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική θέα της περιοχής. Και στη συνεχεια θα κατηφορισουμε στις οχθες της Λίμνης όπου υπάρχουν όμορφα εστιατόρια για το γεύμα μας.Κατόπιν ελευθερος χρόνος για τις τελευταίες μας αγορές στη τοπική αγορά με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής και αναχώρηση για επιστροφη μέσω συνόρων  Νίκης στο ξενοδοχείο μας. Θα ετοιμαστούμε για την Ανάσταση. Θα ακολουθήσει δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα σε ταβέρνα της Φλώρινας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ-ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ-ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Πρόγευμα με λαμπριάτικες γεύσεις και ξεκινάμε για μια περιοχή ιδανική για καλοπέραση ανάμεσα σε λίμνες, βιότοπους, παραδοσιακά χωριά και ψηλά βουνά (Βέρμιο, Βίτσι και Καϊμακτσαλάν). Μέσω του Αμύνταιου και των φημισμένων αμπελώνων του φθάνουμε στη Βεγορίτιδα, υδάτινο στολίδι και τη απολαμβάνουμε κάνοντας το γύρω της. Σταματάμε για καφέ και φωτογραφίες στη λίμνη, στον οικισμό του Αγίου Παντελεήμονα. Σε τούτη τη γωνία της χώρας μας η φύση στάθηκε αρκετά γενναιόδωρη και χάρισε απλόχερα χιλιάδες ομορφιές. Εδώ μπορείτε να βρείτε και προϊόντα από κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Άλλος ένας μαγευτικός τόπος μας περιμένει η Αράχωβα της Μακεδονίας, ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος. Περπατώντας στα λιθόκτιστα δρομάκια του χωριού, ανάμεσα σε μακεδονίτικα σπίτια και αρχοντικά, θαρρείς πως ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο. Εδώ προσφέρονται υψηλών προδιαγραφών, παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, γιατί έσμιξαν αρμονικά το παλιό με το σύγχρονο. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί «διατηρητέος παραδοσιακός». Σε αυτό το ινσταγκραμικό σκηνικό θα έχουμε το πασχαλιάτικο φαγοπότι. Τυχεροί όσοι παραβρεθούν. Τσίπουρο, κρασί, μεζέδες, ψητά, σαλατικά, γλυκά. Ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές γυρίζουμε στην Φλώρινα. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: ΚΟΖΑΝΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (ΕΟ)-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ξυπνάμε, πρόγευμα, φορτώνουμε τις αποσκευές μας και αποχαιρετάμε την Ακριτική Φλώρινα. Πρώτη μας στάση στην Κοζάνη, μια πόλη ζωντανή, πλούσια (από τα εργοστάσια της ΔΕΗ και την κροκοκαλλιέργια) με αρκετά διατηρημένα μακεδονίτικα αρχοντικά. Πάμε στον εμβληματικό της μητροπολιτικό ναό, του Αγίου Νικολάου, χώρος που σε υποβάλλει, βασιλική, ευρύχωρη και κατάφορτη από αγιογραφίες. Ακριβώς δίπλα η κεντρική πλατεία Νίκης με τα καφέ-μπαρ για κοζανίτικα κιχί. Η πορεία μας συνεχίζεται και στο ύψος της Καλαμπάκας (ΕΟ) θα έχουμε χρόνο για προαιρετικό γεύμα. Στο ύψος της Λαμίας (ΕΟ) θα ξεκουραστούμε για λίγο και το βράδυ θα φτάσουμε στον Πειραιά!
Γυρίσαμε «φουσκωμένοι» εικόνες, ιστορίες, ανανεωμένοι ψυχικά… Και του χρόνου!!

ΤΙΜΗ:

265,00 € κατ’ άτομο στο δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο
330,00 € στο μονόκλινο δωμάτιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 • Μετάβαση, επιστροφή και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
 • 3 διανυκτερεύσεις στο BOUTIQUE HOTEL PHILIPPION 3*
 • Πρωινό καθημερινά
 • Σαρακοστιανό δείπνο της Μεγ. Παρασκευής
 • Εορταστικό δείπνο της Ανάστασης που περιλαμβάνει την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα γευστικά  εδέσματα
 • Πασχαλινό Εορταστικό γεύμα με τα ποτά.
 • Πασχαλινή Λαμπάδα
 • αρχηγός/συνοδός
 • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 30 – v.5073/23) ο οποίος ανέρχεται σε 3 ευρώ ανά διαμονή
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
 • Φιλοδωρήματα
Share