Κρουαζιέρα στα βήματα του Απόστολου Παύλου

Κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κωνσταντινούπολη, Δικελί, Κουσάντασι, Πάτμος με το Celestyal Crystal

Δρομολόγιο κρουαζιέρας

ΗΜ. ΛΙΜΑΝΙ ΑΦΙΞΗ ΑΝΑΧ.
1 Πειραιάς, Ελλάδα 16:00
2 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 09:30 20:00
3 Καβάλα, Ελλάδα 08:00 16:00
4 Κωνσταντινούπολη 09:30 20:00
5 Δικελί, (Πέργαμος),

Τουρκία

12:00 20:00
6 Κουσάντασι,

(Έφεσος), Τουρκία

08:00 23:30
7 Πάτμος, Ελλάδα 07:00 16:30
8 Πειραιάς, Ελλάδα 07:00

ΗΜΕΡ. ΆΝΆΧΩΡΗΣΗΣ 2022:
Οκτώβριος 15

ΗΜΕΡ. ΆΝΆΧΩΡΗΣΗΣ 2023:
Οκτώβριος 14, 21

Πρόγραμμα κρουαζιέρας

1η Ημέρα ΑΘΗΝΑ
Ξεκινάμε το ταξίδι μας από την αρχαία πρωτεύουσα του κόσμου, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και τη γενέτειρα της δημοκρατίας. Ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος είναι πιθανόν να έφτασε με πλοίο στο λιμάνι της Αθήνας και κήρυξε στο λόφο του Αρείου Πάγου κοντά στην καρδιά της πόλης, την Ακρόπολη. Η Αρχαία Αγορά στην περιοχή της Πλάκας ήταν ένας από τους πολλούς τόπους συνάντησης του Αποστόλου.

2η Ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και ομορφιά, αυτή είναι
η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Ο Απόστολος Παύλος έφτασε εδώ για να κηρύξει το 49 μ.Χ., στη Δεύτερη Αποστολική Περιοδεία του. Η Πρώτη Επιστολή προς τους Θεσσαλονικείς απευθύνθηκε σε μια εκκλησία της πόλης το επόμενο έτος. Σε μια ημέρα γεμάτη εκπλήξεις, βλέπουμε την Ακρόπολη και τη Μονή Βλατάδων, από όπου πέρασε ο Απόστολος Παύλος. Στη συνέχεια, πάμε στη Βέροια (Βέρροιαν στη Βίβλο), όπου κήρυξε στους Εβραίους ευγενείς. Ο Απόστολος Παύλος είναι ο πολιούχος της Βέροιας.

3η Ημέρα ΚΑΒΑΛΑ
Ο Απόστολος Παύλος ήρθε σε αυτήν την πόλη του
βορρά και κοντά στην αρχαία Νεάπολη, κατά το πρώτο ταξίδι του στην
Ευρώπη. Στους αρχαίους Φιλίππους βαφτίστηκε η πρώτη Ελληνίδα και Ευρωπαία χριστιανή, η Λυδία. Μια εκκλησία και ένα υπαίθριο βαπτιστήριο βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία. Ο Απόστολος Παύλος έδωσε το πρώτο του κήρυγμα εδώ και θα επισκεφθούμε επίσης και τον αρχαιολογικό χώρο, συμπεριλαμβανομένης της φυλακής όπου κρατήθηκαν ο Απόστολος Παύλος και ο Άγιος Σίλας. Τέλος, θα δούμε και το μνημείο του Αποστόλου Παύλου.

4η Ημέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Ενετοί και οι Οθωμανοί εξουσίασαν όλοι αυτήν την πόλη που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία δίπλα στον πανέμορφο Βόσπορο. Θα δείτε το εκπληκτικό Μπλε Τζαμί ή Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, τον Ιππόδρομο, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Παλάτι Τοπ Καπί, τη Γέφυρα του Γαλατά και φυσικά το μοναδικό Μεγάλο Παζάρι. Έτσι θα πάρετε μία ιδέα από το μεγαλοπρεπές Βυζάντιο και την Πόλη. Ο Απόστολος Παύλος ταξίδεψε πολλές φορές στην κοντινή πόλη της Τρωάδας.

5η Ημέρα ΔΙΚΕΛΙ
Το επίνειο του Δικελί στην Τουρκία είναι το σημείο από όπου θα κατευθυνθούμε στην Αρχαία Πέργαμο, μια από τις πάλαι ποτέ ισχυρές ελληνικές πόλεις.
Εδώ ήταν η βορειότερη από τις επτά εκκλησίες της Μικράς Ασίας, όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης της Καινής Διαθήκης. Μετά από μια επίσκεψη στην
Ακρόπολη, θα επισκεφθούμε τα ερείπια του Ασκληπιείου, ενός θεραπευτικού ναού και πρόδρομου των σημερινών νοσοκομείων.

6η Ημέρα  ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ
Το Κουσάντασι είναι η πύλη προς την Έφεσο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και φυσικά το σπίτι του Ναού της Αρτέμιδος, ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Πιστεύεται ότι ο Απόστολος Παύλος έγραψε εδώ την Επιστολή προς τους Εφεσίους και κήρυξε στο Μεγάλο Θέατρο της Εφέσου, το οποίο βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Πίον. Φημίζεται έως τις μέρες μας για την εξαιρετική του ακουστική. Την ίδια ημέρα, θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δούμε την αρχαία πόλη της Μιλήτου, όπου ο Απόστολος Παύλος σταμάτησε στην Τρίτη Αποστολική Περιοδεία του, κατά την επιστροφή του στην Ιερουσαλήμ.

7η Ημέρα ΠΑΤΜΟΣ
Η Πάτμος είναι ένα από τα βορειό-τερα νησιά των Δωδεκανήσων και ένα από τα πιο μικρά, πιο γοητευτικά και πιο πνευματικά. Έχει μια ατμόσφαιρα ιερής μεγαλοπρέπειας. Η Πάτμος είναι διάσημη, διότι εδώ είχε τα οράματα ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και γιατί εδώ γράφτηκε το Βιβλίο της Αποκάλυψης. Όταν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης εξορίστηκε από τη Ρώμη στην Πάτμο κοντά στο τέλος της ζωής του, ήταν ο τελευταίος από τους 12 Μαθητές.

Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Ευαγγελιστή Ιωάννη και το Ιερό Θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Ευαγγελιστή Ιωάννη και το Ιερό

8η Ημέρα ΑΘΗΝΑ
Επιστροφή στην ελληνική πρωτεύουσα μετά το ταξίδι
των ανακαλύψεων που μας άφησε όλους έκθαμβους.

 

Ρωτήστε μας για τιμές, ανάλογα την διαθεσιμότητα.

 

Share