Tanzania

Tα Πάρκα της Τανζανίας και η Εξωτική Ζανζιβάρη, 9 ημέρες

Αναχωρήσεις 14/04, 26/04, 17/05, 02/06, 23/6

Πρόγραμμα εκδρομής

1η µέρα: Αθήνα – Ζανζιβάρη
Συνάντηση στο αεροδρόµιο την προηγούµενη µέρα και πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για το τροπικό νησί των µπαχαρικών, την Ζανζιβάρη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.
2η µέρα: Ζανζιβάρη, Χαρείτε τις τροπικές παραλίες και τις καταπράσινες φυτείες από γαρύφαλλα και φοινικόδενδρα
Η Ζανζιβάρη διαθέτει πληθώρα δαντελωτών ακτών µε κατάλευκη άµµο, πανύψηλους κοκκοφοίνικες και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά! Ευκαιρία λοιπόν σήµερα να ανακαλύψετε και να χαρείτε κάποιες από τις τροπικές παραλίες του νησιού, να απολαύσετε τον καυτό ήλιο του Ινδικού, αλλά και να εξερευνήσετε τις καταπράσινες φυτείες από γαρύφαλλα και φοινικόδενδρα!
3η µέρα: Ζανζιβάρη, Επίσκεψη στην Στόουν Τάουν και στο ∆άσος Ζοζάνι
Πρωινή αναχώρηση για µια εκδροµή-εξερεύνηση στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Ζανζιβάρης, την πανέµορφη Stonetown (Πέτρινη Πόλη), που αποτελεί ένα ανοικτό µουσείο αρχιτεκτονικής και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Η πόλη στην οποία ο χρόνος µοιάζει να έχει σταµατήσει, αποτελεί την χαρά κάθε φωτογράφου! Θα περπατήσουµε στα γραφικά σοκάκια µε τις εκπληκτικά σκαλισµένες ξύλινες πόρτες και τα περίτεχνα µπαλκόνια των σπιτιών της, θα δούµε τον Καθεδρικό ναό και το µνηµείο αγοράς των σκλάβων. ∆εν πρέπει να ξεχνάµε ότι η Ζανζιβάρη αποτελούσε ένα από τα µεγαλύτερα κέντρα εµπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής µας θα επισκεφθούµε επίσης το δάσος Ζοζάνι, το µοναδικό δάσος
στο νησί µε χαρακτηριστικά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, όπως ο κόκκινος πίθηκος «Κολόµπους». ∆είπνο στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

4η µέρα: Ζανζιβάρη – Αρούσα – Εθνικό Πάρκο της Λίµνης Μανιάρα
Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για Αρούσα. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουµε για το Εθνικό Πάρκο της Λίµνης Μανιάρα, όπου θα ξεκινήσουµε το σαφάρι µας, αναζητώντας ελέφαντες, αντιλόπες, ιπποπόταµους, µπαµπουίνους, πίθηκους, ζέβρες, πουλιά διαφόρων ειδών και αν είµαστε τυχεροί, τα ξακουστά λιοντάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα (Tree climbing lions), κάθονται στα κλαδιά τους και αγναντεύουν την απέραντη σαβάνα! ∆είπνο και διανυκτέρευση σε Lodge.

5η µέρα: Εθνικό Πάρκο της Λίµνης Μανιάρα – Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι
Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, το οποίο αποτελεί µνηµείο παγκόσµιας κληρονοµιάς της UNESCO. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα µεγαλύτερα καταφύγια θηραµάτων στον κόσµο και θεωρείται ο καλύτερος προορισµός για σαφάρι στην Αφρική. Οι τεράστιες πεδιάδες του καλύπτουν 1,5 εκατοµµύριο εκτάρια σαβάνας. Η ετήσια µετανάστευση τεράστιων κοπαδιών φυτοφάγων ζώων (γκνου, αντιλόπες, γαζέλες, ζέβρες), που ακολουθούνται από τους θηρευτές τους, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά δρώµενα στον κόσµο. Γεύµα και αναχώρηση για ένα απογευµατινό σαφάρι αναζήτησης άγριας ζωής. ∆είπνο και διανυκτέρευση στο lodge.
6η µέρα: Σερενγκέτι… Αναζητώντας το big five
Άλλο ένα σαφάρι µας περιµένει σήµερα. Ετοιµάστε τις φωτογραφικές σας µηχανές για να απαθανατίσετε άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Λιοντάρια, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες και βουβάλια, µαζί µε ζέβρες, γκνου, καµηλοπαρδάλεις, ιπποπόταµους, αντιλόπες κλπ. προσφέρουν ανεπανάληπτες εµπειρίες και αναµνήσεις ζωής! Μετά το γεύµα ακολουθεί ένα ακόµα απογευµατινό σαφάρι στην άγρια φύση. Επιστροφή στο lodge. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.
7η µέρα: Σερενγκέτι – Νγκορονγκόρο/Καράτου

Πρωινή αναχώρηση για τον κρατήρα Νγκορονγκόρο, την µεγαλύτερη ηφαιστειακή καλντέρα της Γης, µια φυσική αρένα αρκετά αποκοµµένη από τον υπόλοιπο κόσµο και συνεπώς το ιδανικό καταφύγιο της άγριας ζωής. Βρίσκεται στην βόρεια Τανζανία και µέχρι την πύλη της εισόδου του φθάνει µια ικανοποιητική, για τα δεδοµένα της χώρας, άσφαλτος. Κατά το απογευµατινό µας σαφάρι, θα εξερευνήσουµε τον κρατήρα Νγκορονγκόρο, τα περίπου 600 µέτρα του ύψους του οποίου, τον καθιστούν µια «Κιβωτό του Νώε» – ένα καταφύγιο χιλιάδων εκπροσώπων της άγριας πανίδας, µεταξύ των οποίων και ο υπό εξαφάνιση µαύρος ρινόκερος, αλλά και εκατοµµυρίων πουλιών, όπως τα εντυπωσιακά ροζ φλαµίνγκος. ∆είπνο και διανυκτέρευση στο lodge (στην περιοχή Καράτου/Karatu).
8η µέρα: Νγκορονγκόρο/Καράτου – Επίσκεψη σε χωριό Μασάι – Πτήση για την Αθήνα
Σήµερα το πρωί θα επισκεφθούµε ένα αυθεντικό χωριό της φυλής των Μασάι και θα γνωρίσουµε τον τρόπο ζωής τους. Στη συνέχεια θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο και θα επιβιβαστούµε στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

9η µέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Σηµειώσεις

 • Οι ανωτέρω εκδροµές, ξεναγήσεις, επισκέψεις ενδέχεται να πραγµατοποιηθούν µε διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόµενα
 • Τελικό πρόγραµµα µε το ενηµερωτικό σας.
Περιλαµβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µέσω ενδιάµεσου σταθµού
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στην Ζανζιβάρη
 • 4 διανυκτερεύσεις σε lodges πολυτελείας στην Λίµνη Μανιάρα (1), στο Σερενγκέτι (2) και στο Νγκορονγκόρο (1)
 • Ηµιδιατροφή στην Ζανζιβάρη
 • Πλήρης διατροφή στα Εθνικά Πάρκα
 • Επίσκεψη στην Στόουν Τάουν και στο ∆άσος Ζοζάνι στην Ζανζιβάρη
 • Σαφάρι µε οχήµατα 4×4 σε τρία Εθνικά Πάρκα της χώρας
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, είσοδοι όπου απαιτούνται
 • Έµπειρος Έλληνας αρχηγόςσυνοδός
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
∆εν Περιλαµβάνονται
 • Φόροι αεροδροµίων, επίναυλος καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVIDγια ταξιδιώτες έως 75 ετών: 980 €
 • Βίζα Τανζανίας: περίπου 50 €

 

Αναχωρήσεις
Τιμή για πρώτες 10 συμμετοχές
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο Παιδικό έως 11 ετών Μονόκλινο
14/4, 26/4, 17/5 2670€ 2420€ 3050€
2/6, 23/6 3090€ 2850€ 3490€

Οι Πτήσεις μας

14/04

26/04

17/05

02/06

23/06

ET 765

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

02:45 – 07:35

ET 813

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

10:35 – 13:10

21/04

03/05

24/05

09/06

30/06

ET 814

ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

17:35 – 20:05

ET 764

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:30 – 04:30+1