Πάσχα στην Ανατολική Μακεδονία

Οδική εκδρομή 4 ημερών με αναχώρηση 10/4



Πρόγραμμα εκδρομής

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΑΘΗΝΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ-ΚΑΒΑΛΑ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ
Αναχώρηση 07:00πμ από Πειραιά και 07:20πμ από Αθήνα. Στο ύψος της Λαμίας (ΕΟ), στάση για ξεκούραση. Συνεχίζουμε για Λάρισα (ΕΟ), μεσημέριασε ώρα για γεύμα (προαιρετικό) και πάμε βορειότερα, μέσω της Νέας Οδού και μετά της Εγνατίας βλέπουμε στο βάθος την συμπρωτεύουσα, την προσπερνάμε και η πορεία μας γίνεται Ανατολική. Και να που φτάσαμε στον πρώτο προορισμό μας για επίσκεψη. Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Κοκκινίδη, Κηπιά Ελευθερούπολης Καβάλας. Εδώ συνυπάρχουν ο Κολοκοτρώνης με την Αντζελίνα Τζολί, η Μπουμπουλίνα με τον Εlvis Presley, ο Καποδίστριας με την πριγκίπισσα Diana (έξοδα ατομικά). Ο γλύπτης ως ερέθισμα είχε κάποιες φωτογραφίες από το φημισμένο «Μαντάμ Τισό» του Λονδίνου. Η Καβάλα είναι κοντά! Φθάσαμε στο υπερπολυτελες ξενοδοχείο μας, θα ξεκουραστούμε και θα απολαύσουμε το σαρακοστιανό μας δείπνο. Φεύγουμε για να ακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Κατάνυξη, κοσμοσυρροή χιλιάδες κεριά αναμμένα, μπάντες που ψέλνουν το «Ω γλυκύ μου έαρ» επιτάφιοι όλων των ενοριών. Ατμόσφαιρα Μοναδική! Γυρίζουμε στο κατάλυμά μας, ώρα για ξεκούραση.
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ: ΚΑΒΑΛΑ-ΔΡΑΜΑ- ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ (ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ)-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΞΑΝΘΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ξυπνάμε και πάμε για πρωινό, ο μπουφές απίστευτος! Φθάνουμε στην πόλη των νερών, πράσινη, όμορφη, φιλόξενη, με γραφικούς γείτονες, με ευρύχωρες πλατείες, εκκλησίες, τζαμιά μνημεία, καλοσυντηρημένα νεοκλασικά. Δράμα από το Ύδραμα=νερό και κάτω το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας – επίγειος παράδεισος ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Ευρώπης με εικόνες που γαληνεύουν το πνεύμα και ταξιδεύουν την ψυχή, με τις πηγές, τη λίμνη, τα γεφυράκια, τα πλατάνια, τις πάπιες, τους κύκνους, τα ξύλινα γεφύρια, στη μέση το ομώνυμο εκκλησάκι και στην άκρη ένα καφέ-εστιατόριο, κόσμημα. Ώρα για δεύτερο καφέ ή βόλτα στα στενά της πόλης. Η ώρα περνάει και πάλι μετριόμαστε και φεύγουμε, για άλλο ένα θαύμα της φύσης. Διακρίνουμε τον Νέστο, ακολουθούμε για λίγο το ρου του, δίπλα στο χρυσοφόρο Παγγαίο. Οι «μαιανδρισμοί» του ποταμού είναι μοναδικής ομορφιάς! Σταματάμε στο Παρανέστι, για να δούμε από κοντά το φράγμα του θησαυρού, το μεγαλύτερο λιθόρριπτο (χωμάτινο) φράγμα των Βαλκανίων. Ο Νέστος μαγεύει από εδώ μοιάζει με θάλασσα, η λίμνη που σχηματίζεται και οι κοίτες δείχνουν ότι δημιουργούν φιόρδ! Απαραίτητες οι φωτογραφίες! Συνεχίζουμε για την καταπράσινη Σταυρούπολη, που απλώνεται νωχελικά δίπλα στη κοιλάδα του Νέστου και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα λιθόχτιστα δρομάκια της και τα σπίτια με τα χαρακτηριστικά σαχνισιά τους. Προαιρετικό φαγητό μιας και μεσημέριασε. Στο πούλμαν και πάλι και συνεχίζουμε ανατολικά στον δρόμο που ενώνει τη Δράμα και τη Ξάνθη, την πόλη του καπνού. Η Ξάνθη είναι πολύ κοντά, φτάνουμε και κατεβαίνουμε δίπλα στον Κόσυνθο τον ποταμό της. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα και απογευματινό καφέ. Προστατευόμενος διατηρητέος οικισμός η παλιά πόλη, έχει να μας δείξει νεοκλασικά αρχοντικά, σαχνισιά μακεδονίτικα, οθωμανικά σπίτια, υπέροχα ταβερνάκια, αναπαλαιωμένα καφέ, μουσεία, καπναποθήκες και το σπίτι που μεγάλωσε ο Μάνος Χατζηδάκης. Όμως η Ξάνθη έχει και νέο πρόσωπο, την πλατεία του ρολογιού, ολάνθιστες πλατείες, δρόμους με κίνηση και ζαχαροπλαστεία πολλά με «καριόκες». Η πόλη είναι πολύβουη, ζωντανή με πολύ νέο κόσμο. Το ρολόι μας δείχνει ότι πρέπει να γυρίσουμε στη Καβάλα. Χρειαζόμαστε λίγη ξεκούραση. Το βράδυ πάμε στην Ανάσταση. Ψέλνουμε το «Χριστός Ανέστη» και με το Άγιο Φως γυρίζουμε για το αναστάσιμο δείπνο, με μακεδονίτικη μαγειρίτσα, αυγά, κουλούρια, γλυκά, ποτά, μουσική, κουβέντα, χαμόγελα. Διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ – ΓΛΕΝΤΙ – ΚΑΒΑΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Χαλαρό ξύπνημα, πρωινό πασχαλιάτικο και πάμε στο αρχαιότερο μοναστήρι της Ελλάδας και της Ευρώπης εν ενεργεία, πάνω στο καταφύγιο Παγγαίο, την Παναγιά την Εικοσιφοίνισσα με τη οχηροποίητη θαυματουργό εικόνα. Μονή γυναικεία με πολυτάραχη διαδρομή. Θα προσκυνήσουμε, θα κεραστούμε, θα πάρουμε τις ευλογίες και γυρίζουμε για το πασχαλινό γλέντι συνοδεία ζωντανής μουσικής. Φαγοπότι μεγάλο σήμερα… Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην Καβάλα. Tο σήμα κατατεθέν μνημείο της πόλης, οι καμάρες, το ρωμαϊκό υδραγωγείο, στα πόδια τους η ξεχωριστή εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, πέρασε και από εδώ ο Απόστολος των Εθνών. Η χερσόνησος της Παναγιάς, η παλιά πόλη μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποιες σελίδες ενός εικονογραφημένου βιβλίου, εδώ είναι και το Ιμαρέτ, ένα μοναδικής οθωμανικής αρχιτεκτονικής μνημείο, σήμερα ξενοδοχείο, πιο πέρα το φρούριο, το σπίτι-καφέ σήμερα του Μοχάμεντ Αλή. Και αν η ανηφόρα κουράζει, η Καβάλα έχει και υπέροχη παραλία που καθρεπτίζονται εξαιρετικά κτίρια και καπναποθήκες στα νερά της. Αν χρειάζεται ανάπαυλα, οι καφετέριες με θέα το Αιγαίο, την προσφέρουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ-ΤΥΜΒΟΣ ΚΑΣΤΑ- ΑΘΗΝΑ
Πλουσιότατο πρωινό, checkout και αρχίζουμε το ταξίδι της επιστροφής. Πρώτη στάση το Μουσείο Αμφίπολης (έξοδα ατομικά). Το μουσείο είναι αναπόσπαστο τμήμα του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου και παρουσιάζει την ιστορία της αρχαίας Αμφίπολης προβάλλοντας πτυχές της ζωής και του πολιτισμού που αναπτύχθηκαν εκεί από τα προϊστορικά ως τα ύστερα βυζαντινά χρόνια. Τα εκθέματα του είναι σπουδαιότατα. Λίγο μακρύτερα από το μουσείο είναι ο λόφος Κάστα (όσο επιτρέπεται να πλησιάσουμε) δίπλα στον Στρυμόνα. Μακεδονίτικο ταφικό μνημείο της ελληνιστικής περιόδου. Πάνω στο λόφο στέκεται ο Λέων, το ταφικό μνημείο είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα. Επόμενη στάση για γεύμα (προαιρετικά) στην Παραλία του Πλαταμώνα, αργότερα στη Λαμία (ΕΟ) ξεκούραση και φθάνουμε Αθήνα/Πειραιά το βράδυ. Γυρίσαμε πιο πλήρεις. Είμαστε τυχεροί που βιώσαμε το Μακεδονίτικο Πάσχα.

Τιμή:

340,00 € κατ’ άτομο στο δίκλινο σε CITY VIEW/WINDOW δωμάτιο
370,00 € κατ’ άτομο στο δίκλινο σε SEA VIEW/BALCONY δωμάτιο

485,00 € μονόκλινο σε CITY VIEW/WINDOW δωμάτιο
515,00 € μονόκλινο σε SEA VIEW/BALCONY δωμάτιο

275,00 € τιμή 3ου ατόμου άνω των 12 ετών σε τρίκλινο SUPERIOR CITY VIEW/WINDOW δωμάτιο (με καναπέ κρεβάτι)
290,00 € τιμή 3ου ατόμου άνω των 12 ετών σε τρίκλινο JUNIOR SUITE SEA VIEW/BALCONY δωμάτιο (με καναπέ κρεβάτι)

Περιλαμβάνει:

  • Μετάβαση, επιστροφή και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές LUCY HOTEL 5* στην Καβάλα
  • Πρωινό καθημερινά αμερικάνικου τύπου σε πλούσιο μπουφέ
  • Δείπνο σε μπουφέ Μ.Παρασκευή με σαρακοστιανά και άλλα εδέσματα
  • Το εορταστικό δείπνο της Ανάστασης σε μπουφέ που περιλαμβάνει την παραδοσιακή μαγειρίτσα και πολλά γευστικά εδέσματα.
  • Πασχαλινό Εορταστικό γεύμα με παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική. Μια Πασχαλινή Πανδαισία εδεσμάτων σε μπουφέ.
  • Πασχαλινή Λαμπάδα
  • Δωρεάν χρήση σπα (πισίνα , χαμαμ & σάουνα ) κατόπιν ραντεβού
  • αρχηγός/συνοδός
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει:

  • Για τους μήνες Απρίλιο ως Οκτώβριο το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 53 – v.4389/16) θα είναι 15€/ανά δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση και θα εξοφλείται από τον διαμένοντα στο ξενοδοχείο
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Φιλοδωρήματα & ποτά στα γεύματα