Σαφάρι στη Σαβάνα, Κένυα, Αφρική

Kένυα-Η Βασίλισσα των Σαφάρι… 9 μέρες -7 διανυκτερεύσεις

Ναϊρόμπι, Μομπάσα,Βαρκάδα στη λίμνη Ναϊβάσα,Σαφάρι στο Πάρκο Mασάι Mάρα Αναχωρήσεις: 14/04, 26/04, 17/05, 02/06, 23/06

 

Πρόγραμμα εκδρομής
1η µέρα: Αθήνα – Ναϊρόµπι, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόµιο αργά το βράδυ της προηγούµενης µέρας και µεταµεσονύχτια πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόµπι. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων το Πανεπιστήµιο, το

∆ηµαρχείο, το Μαυσωλείο του ιδρυτή και πατέρα του έθνους Γιόµο Κενυάτα, τον Καθεδρικό ναό κ.ά. Τέλος, θα επισκεφθούµε το Εθνικό µουσείο του Ναϊρόµπι, το οποίο ιδρύθηκε το 1910 και το 2008 άνοιξε και πάλι τις πύλες του, µετά από τις εργασίες ανακαίνισης που διήρκεσαν περίπου 2,5 χρόνια, για να στεγάσει τα πλούσια εκθέµατα από την ιστορία, τη φύση και την κουλτούρα της χώρας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ έχουµε κανονίσει δείπνο στο διάσηµο εστιατόριο «Carnivore» ~ ∆ώρο του γραφείου µας! Σπεσιαλιτέ του η µεγάλη ποικιλία κρεάτων – µπορείτε να δοκιµάσετε κρέας στρουθοκαµήλου ή ακόµα και κροκοδείλου!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

2η µέρα: Ναϊρόµπι – Λίµνη Nαϊβάσα, Απογευµατινή βαρκάδα

Πρωινή οδική αναχώρηση για το πάρκο της Λίµνης Ναϊβάσα (Naivasha). Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Η λίµνη Ναϊβάσα είναι γνωστή για τις βόλτες µε βάρκα και ως πύλη προς το νησί Crescent. Εδώ κλέβουν την παράσταση τα σπάνια είδη πουλιών και ζώων – καµηλοπαρδάλεις περιπλανιούνται ανάµεσα στις ακακίες, ιπποπόταµοι βυθίζονται στους βάλτους, πίθηκοι κρέµονται από τις κορυφές των δέντρων

– αν είµαστε µάλιστα τυχεροί, θα καταφέρουµε να δούµε ακόµα και µαύρους ρινόκερους. Κατά τη διάρκεια της απογευµατινής µας βόλτας µε το σκάφος, ο καπετάνιος θα µας δείξει τα διάφορα είδη ζώων και πουλιών της λίµνης (ψαραετοί, ερωδιοί κλπ.) και θα µας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επιστροφή στο lodge. ∆ιανυκτέρευση.

3η µέρα: Λίµνη Nαϊβάσα – Mασάι Mάρα, Απογευµατινό σαφάρι Αναχωρούµε σήµερα το πρωί για την καρδιά της Μαύρης Ηπείρου. Η διαδροµή µας κατά µήκος της Ρηξιγενούς Κοιλάδας θα µας οδηγήσει στο πάρκο Mασάι Mάρα, το «κόσµηµα στο στέµµα της Αφρικής», που φιλοξενεί την πιο εντυπωσιακή ποικιλία άγριας ζωής – λιοντάρια, ελέφαντες, καµηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ζέβρες, ιπποπόταµοι κλπ., καθώς και µερικά από τα σπανιότερα είδη, όπως τσιτάχ, λεοπαρδάλεις και ρινόκερους. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Το σαφάρι δεν είναι ποτέ βαρετό στο συγκεκριµένο πάρκο και η υποµονή συχνά  ανταµείβεται µε µοναδικά «στιγµιότυπα», όπως η εικόνα του λιονταριού που καταδιώκει το θήραµά του, µια µοναχική λεοπάρδαλη που σκαρφαλώνει στα ψηλά κλαδιά µιας ακακίας, ένα κοπάδι ελεφάντων που προστατεύει τα µικρά του από τα αρπακτικά που καραδοκούν… Επιστροφή στο lodge. ∆ιανυκτέρευση.

4η µέρα: Mασάι Mάρα, Πρωινό και απογευµατινό σαφάρι Νοτιοδυτικά της χώρας, στη συνέχεια των µεγάλων πεδιάδων του πάρκου Σερενγκέτι της Τανζανίας, το Mασάι Mάρα είναι ίσως το τελευταίο µέρος της Αφρικής όπου µπορεί κανείς να βρει την ίδια αφθονία άγριων ζώων που συνάντησαν οι πρώτοι εξερευνητές

των περιοχών αυτών. O ποταµός Mάρα, από τους µεγαλύτερους της Kένυας, διασχίζει το πάρκο από βορρά προς νότο. Στις δύο εξορµήσεις που θα έχουµε σήµερα – πολύ πρωινό και απογευµατινό σαφάρι – στρέψτε το βλέµµα σας σε όποια κατεύθυνση θέλετε. Βλάστηση, έδαφος, ορίζοντες, ουρανός. H µατιά σας διέσχισε ήδη χιλιάδες θέµατα, που περιµένουν κάποιον να τα απαθανατίσει µε «αστρική» ταχύτητα στον φακό του. Επιστροφή στο lodge. ∆ιανυκτέρευση.

5η µέρα: Μασάι Μάρα – Ναϊρόµπι – Mοµπάσα (Πτήση)

Σήµερα θα επιστρέψουµε οδικώς στο Ναϊρόµπι και θα επιβιβαστούµε στην πτήση για την κοσµοπολίτικη Mοµπάσα, µία εκπληκτική πόλη- θέρετρο, µε Αραβική αρχιτεκτονική και εκθαµβωτικές παραλίες. Η πόλη είναι κτισµένη στο οµώνυµο νησί του Ινδικού ωκεανού, πολύ κοντά στη στεριά, µε την οποία συνδέεται µε γέφυρα. Ευκαιρία για ξεκούραση µετά από τα µοναδικά σαφάρι στα πάρκα. Άφιξη, τακτοποίηση  στο  all  Inclusive  ξενοδοχείο  και χρόνος ελεύθερος σε µια από τις πιο όµορφες τροπικές παραλίες της Ανατολικής Αφρικής.

∆ιανυκτέρευση.

6η-7η µέρα: Mοµπάσα, Ελεύθερες µέρες Ηµέρες ελεύθερες για χαλάρωση και κολύµπι στα ζεστά νερά του Ινδικού. ∆ύο διανυκτερεύσεις στο all Inclusive ξενοδοχείο.

8η µέρα: Mοµπάσα, Ξενάγηση πόλης – Πτήση για την Αθήνα

Check out από το ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγησή µας στην πόλη της Μοµπάσα. Εδώ συναντώνται και µπερδεύονται όλες οι φυλές, οι κουλτούρες και οι θρησκείες της Kένυας. Αρχικά θα επισκεφθούµε το πορτογαλικό φρούριο του 16ου αιώνα (Κάστρο    του    Ιησού,    Fort Jesus), που    είναι κτισµένο σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο και σήµερα θεωρείται ιστορικό µνηµείο. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούµε στην αραβική συνοικία µε τα γραφικά σουκς. Αργότερα θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο της πόλης και θα επιβιβαστούµε στην πτήση για την Αθήνα µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

9η µέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Τιµή κατ’ άτοµο
Για τις 10 πρώτες κρατήσεις ________∆ίκλινο_____3ο άτοµο έως 12 ετών   Μονόκλινο

Αναχωρήσεις 14/04, 02/06_____________1.850 €        1.650 €                  2.250 €

Αναχωρήσεις 26/04, 17/05, 23/06_______1.750 €         1.550 €                  2.160 €

 

Περιλαµβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό
 • Στη Μοµπάσα διαµονή σε ξενοδοχείο 4* sup. all Inclusive
 • Στο Ναϊρόµπι διαµονή σε ξενοδοχείο 4* sup. µε πρωινό
 • ∆είπνο στο διάσηµο εστιατόριο «Carnivore» στο Ναϊρόµπι
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, µεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα
 • ∆ιαµονή σε lodges πολυτελείας στο πάρκο Μασάι Μάρα και στη λίµνη Ναϊβάσα µε πλήρη διατροφή
 • Απογευµατινή βαρκάδα στη λίµνη Ναϊβάσα
 • Ένα πρωινό και δύο απογευµατινά σαφάρι στο πάρκο Μασάι Μάρα
 • Έµπειροι τοπικοί οδηγοί-ξεναγοί
 • Έµπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

∆εν Περιλαµβάνονται
Φόροι αεροδροµίων, επίναυλος καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 980 €
Βίζα Κένυας: 60 €. Εκδίδεται ηλεκτρονικά. Θα πρέπει να αποσταλούν στο γραφείο έγχρωµη φωτοτυπία διαβατηρίου και µία φωτογραφία τύπου διαβατηρίου 2 εβδοµάδες πριν την αναχώρηση

Σηµειώσεις
Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 µηνών από την είσοδό σας στην Kένυα.
Οι ανωτέρω εκδροµές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγµατοποιηθούν µε διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόµενα.
Τελικό πρόγραµµα µε το ενηµερωτικό σας.

Οι Πτήσεις µας µε Ethiopian Airlines

 

14/04 26/04 17/05 02/06 23/06 ET 761 ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ 01:05-06:55
ET 318 ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΝΑΪΡΟΜΠΙ 08:15-10:25
21/04 03/05 24/05 09/06 30/06 ET 323 ΜΟΜΠΑΣΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ 18:50-21:10
ET 760 ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΘΗΝΑ 23:00-03:00+1