Οχρίδα

Βυζαντινή Οχρίδα

Οδική εκδρομή 5 ημερών MΠΙΤΟΛΑ, ΟΧΡΙΔΑ, ΣΤΡΟΥΓΚΑ, ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ, ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΚΑ Αναχ. 23/2, 9/3, 23/3

Πρόγραμμα εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ

Αναχώρηση 06:45, ημίωρη  στάση  στην  περιοχή  της  ΛΑΜΙΑΣ και  συνεχίζουμε  μέσω  ΛΑΜΙΑΣ –  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, με ανάλογες στάσεις,  για  το συνοριακό σταθμό της  ΝΙΚΗΣ. Διατυπώσεις και συνεχίζουμε μέσω ΜΠΙΤΟΛΑ  για να φθάσουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη της ΟΧΡΙΔΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ  – ΘΕΡΕΤΡΟ ΣΤΡΟΥΓΚΑ

Μετά το πρόγευμα, επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας. Θα επισκεφθούμε τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα. Το απόγευμα μια βόλτα γνωριμίας στην πολη   της ΣΤΡΟΥΓΚΑΣ. Δείπνο στο ξενοδοχείο,  διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ

Μετά το πρωϊνό μια παραλίμνια διαδρομή μας οδηγεί στο ωραιότατο Βυζαντινό μοναστήρι του ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ,  στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές  τοιχογραφίες  κτισμένο στον 10ο  αιώνα όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής . Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα. Το απόγευμα ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με την ΟΧΡΙΔΑ,  περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της πόλης και την όμορφη παραλία  η  προαιρετικά μια βόλτα  με  τουριστικό  πλοιάριο  κατά  μήκος  των  όμορφων  ακτών  της  λίμνης.  Δείπνο, διασκέδαση, διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΥΡΟΒΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ  ΡΑΝΤΙΚΑ

Μετά το πρόγευμα μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί μπροστά μας  καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι ΡΑΝΤΙΚΑ, δίπλα στον ποταμό ΝΤΡΙΜ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων. Μέσω DEBAR φθάνουμε στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ, επίσκεψη και συνεχίζουμε για το ΜΑΥΡΟΒΟ στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Σχετική παραμονή, επιστροφή στο ξενοδοχείο το μεσημέρι, γεύμα, ξεκούραση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να κάνουμε μία βόλτα στα  πλακόστρωτα σοκάκια της  ΣΤΡΟΥΓΚΑΣ. Δείπνο, διασκέδαση,  διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ( BITOLA ) – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για το BITOLA  την αρχαία Βυζαντινή ΗΡΑΚΛΕΙΑ, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για να γνωρίσουμε και την πόλη. Στη συνέχεια από την γνωστή πλέον διαδρομή μέσω του συνοριακού σταθμού της ΝΙΚΗΣ  –  ΚΟΖΑΝΗΣ – ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ  με ενδιάμεσες στάσεις,  φθάνουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

 

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΝΘΕΤΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή ( 4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* .
  • Πλήρης διατροφή, ( 4 πρωινά , 3 γεύματα,  4 δείπνα).
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Tοπικός ξεναγός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

  

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.
  • Ποτά  στα  προσφερόμενα  γεύματα  η  δείπνα.
  • Ότι  αναφέρεται  ως προτεινόμενο  η  προαιρετικό και  ότι  ρητά  δεν  αναφέρεται  στις  παροχές  του  προγράμματος.

 

  

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

* ΤΟ  ΔΕΙΠΝΟ  24/12/18  ΕΙΝΑΙ  ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ  ΜΕ  ΜΟΥΣΙΚΗ  ΧΩΡΙΣ  ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.

* ΣΤΗΝ  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/12/18  ΟΙ  ΤΙΜΕΣ  ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ  ΣΥΜΦΩΝΑ    ΜΕ  ΤΟΝ  ΠΙΟ  ΚΑΤΩ  ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ   ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ  ΤΟ  ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ  ΔΕΙΠΝΟ  31/12/18.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο Αναχ. 22/12, 2/1, 23/2, 9/3, 23/3
Δίκλινο Μονόκλινο
245€ 345€
Τιμή συμμετοχής ανά άτομο Αναχ. 29/12
Δίκλινο Μονόκλινο
295€ 420€