Σόφια, Βουλγαρία

Βουλγαρία Οδικώς

Οδική εκδρομή 5 ημερών ΣΟΦΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑΣ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ Αναχ. 23/2, 9/3, 23/3

Πρόγραμμα εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ –  ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση στις 06:30 από ΑΘΗΝΑ, περιοχή Λαμίας και  Λάρισας  μικρές  στάσεις,  άφιξη  στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, περνάμε  και συνεχίζουμε για  το ξενοδοχείο μας στη   ΣΟΦΙΑ. Τακτοποίηση,   δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗ  ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και εκδρομή στην ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Πεζή περιήγηση στην παλαιά  πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά.  Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, οι ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ  ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, το  ΣΠΙΤΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ  ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ  και  η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.  Χρόνος  ελεύθερος, γεύμα προαιρετικά, επιστροφή νωρίς το βράδυ στη ΣΟΦΙΑ, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:  ΣΟΦΙΑ (ξενάγηση)

Μετά  το  πρωινό γνωριμία   με  την  πρωτεύουσα της  Βουλγαρίας. θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Λίγο  αργότερα  θα  επισκεφθούμε  το  λόφο  ΒΙΤΟΣΑ. Γεύμα  και  ακολουθεί  χρόνος  ελεύθερος στην  αγορά  της πόλης η τη λεωφόρο Βίτοσα   για  να  απολαύσετε  τον  καφέ  σας.  Ξεκούραση, προαιρετική  διασκέδαση, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ –  ΜΟΝΗ  ΡΙΛΛΑΣ –  ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ.

Πρωινό  και  αναχώρηση   για το μοναδικό Μοναστήρι και ιστορικό μουσείο της  ΡΙΛΛΑ. Επίσκεψη στα ανεκτίμητα κειμήλια και το Μουσείο του ιστορικού Μοναστηριού. Συνεχίζουμε  για  την  πόλη  του  ΣΑΝΤΑΣΚΙ, άφιξη,  τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο  και  χρόνος  ελεύθερος  για  γνωριμία  με την  όμορφη λουτρόπολη.  Κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΣΤΙΤΖΑ  και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ,  με  χαρακτηριστικό το μεγάλο δέντρο στην κεντρική πλατεία δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι .  Ακολουθεί  δείπνο  και  διανυκτέρευση.

5Η  ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ

Μετά  το  πρωινό,  παραμένουμε  για  λίγο  για  τους  τελευταίους  περιπάτους  στον  εμπορικό  πεζόδρομο  της  πόλης  και  αναχώρηση  για  ΑΘΗΝΑ, με στάση στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ για τον απαραίτητο έλεγχο. Από την γνωστή πλέον διαδρομή παρακάμπτοντας την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, φθάνουμε στην  περιοχή  της  Λάρισας για να γευματίσουμε προαιρετικά, ενώ στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ  θα γίνει η τελευταία μας στάση,  πριν  καταλήξουμε  το βράδυ  στην  Αθήνα.

 

ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ   ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΝΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ  ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ  ΚΑΙ   Η  ΔΙΑΝ/ΣΗ  ΣΤΟ  ΣΑΝΤΑΣΚΙ  ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  ΤΗΝ  1Η ΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΤΗΝ  4Η   ΗΜΕΡΑ.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Περιηγήσεις με σύγχρονα πούλμαν.
  • Διαμονή  σε ξενοδοχείο 4* στη  ΣΟΦΙΑ &  3*sup   στο  ΣΑΝΤΑΣΚΙ.
  • Ημιδιατροφή (   4 πρωϊνά,  3 δείπνα & 1 γεύμα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Αρχηγό – συνοδό.
  • Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.
  • Ποτά  στα  προσφερόμενα  γεύματα  η  δείπνα.
  • Ότι  αναφέρεται  ως προτεινόμενο  η  προαιρετικό  και  ότι  ρητά  δεν  αναφέρεται  στις  παροχές  του  προγράμματος.
Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Μονόκλινο
245€ 345€