Ο Πύργος του Δράκουλα, Καρπάθια

Βουκουρέστι-Καρπάθια-Δέλτα Δούναβη Οδικώς

Οδική εκδρομή 8 ημερών Σόφια – Σιναϊα – Τουλτσέα – Γκαλάτι – Βουκουρέστι – Βελίκο Τύρνοβο – Σαντάνσκι Αναχωρήσεις 28/4, 26/5, 16/6, 30/6

Πρόγραμμα εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ: Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις. ‘Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ – ΣΙΝΑΪΑ: Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για τη γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Με ενδιάμεσες στάσεις θα καταλήξουμε το βράδυ, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΡΠΑΘΙΑ/ΣΙΝΑΪΑ – ΜΠΡΑΣΩΒ: Πρωινό και επίσκεψη στο παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ. Ακολουθεί επίσκεψη στο φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ του ΔΡΑΚΟΥΛΑ), ενώ αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με τη Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
4Η ΗΜΕΡΑ, ΣΙΝΑΪΑ – ΤΟΥΛΤΣΕΑ – ΓΚΑΛΑΤΙ: Πρωινό και αναχώρηση για την κοιλάδα ΔΟΒΡΟΥΤΣΑ και το ΔΕΛΤΑ του ΔΟΥΝΑΒΗ, στη Μαύρη θάλασσα. Ένας μοναδικός συνδυασμός φύσης και ιστορίας, με το μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας και το χρυσόμαλλο Δέρας, έρχονται να τονίσουν τον Ελληνισμό στην περιοχή που αναπτύχθηκε και δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο κέντρο εμπορίου και τεχνών. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στη μαγευτική περιοχή της πόλης Γκαλάτι, για δείπνο και διανυκτέρευση.
5Η ΗΜΕΡΑ, ΓΚΑΛΑΤΙ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ: Πρωινό και γνωριμία με το Γκαλάτι που είναι πόλη και λιμάνι του Δούναβη στην ανατολική Ρουμανία, έδρα της ομώνυμης περιοχής, στην ιστορική περιοχή της Μολδαβίας,  έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και μεγάλο οικονομικό κέντρο που βασίζεται στο λιμάνι, τα ναυπηγεία, το εργοστάσιο χάλυβα και τις εξαγωγές ορυκτών. Το μεσημέρι αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Χώρας, το Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ): Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας της πόλης από το παλάτι της ‘Ανοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, όπου κυριαρχεί η χλιδή και η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και τη στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.
7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ: Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ της Βουλγαρίας. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το VELIKO TARNOVO, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως «η πόλη των τσάρων». Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
8Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ: Πρωινό, σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, που είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΙΣΤΙΤΖΑ και έχει πάρει το όνομα της από το Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, με την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία, με το πανύψηλο δένδρο, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Μονόκλινο
415€ 560€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
  • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* – 4*.
  • 7 πρωινά.
  • 7 δείπνα.
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.