Βελιγράδι, Σερβία

Σερβία – Ουγγαρία

Αεροπορική εκδρομή 7 ημερών Βελιγράδι-Νόβισαντ-Βουδαπέστη-Παραδουνάβια χωριά-Σουμπότιτσα & μίνι κρουαζιέρα Αναχ. 07/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 25/8

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Βελιγράδι
Αναχώρηση από Αθήνα για Βελιγράδι. ‘Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Άμεση παραλαβή δωματίων και πρόγευμα. Ξεκούραση και ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα διασχίσουμε την κεντρικότερη πλακόστρωτη εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, θα δούμε την πλατεία δημοκρατίας και το σιντριβάνι, θα θαυμάσουμε αρκετά παλαιά κτήρια, πανεπιστημιακές σχολές και θα καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Θα σας κεράσουμε καφέ σε κοντινή καφετέρια και ακολούθως θα συνεχίσουμε προς το φρούριο/πάρκο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, όπου θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε το απέραντο αξιοθέατο. Θα δούμε από ψηλά την φανταστική θέα των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το πολεμικό νησί, το νέο Βελιγράδι, τον πύργο Νεπόισα όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καζίνο ή να απολαύσετε το ποτό σας με μουσική στην περιοχή Σκαντάρλια, μια περιοχή που μοιάζει με την Πλάκα της Αθήνας.

2η μέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση) & μίνι κρουαζιέρα στο ποταμό Σάβα & Δούναβη 
Σήμερα στην πανοραμική ξενάγηση στο Νέο Βελιγράδι θα δούμε την μοντέρνα πόλη, τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, υποβασταζόμενη από ένα πυλώνα στο κέντρο, μεγαλύτερος σε μέγεθος στο κόσμο. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ, την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, θα σταματήσουμε στο μουσείο Τίτο όπου θα μπορούμε να επισκεφθούμε το μουσείο (προαιρετικά) καθώς και το μαυσωλείο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζοντας προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα, εκκλησία που ξεκίνησε πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και ακόμη είναι ημιτελής. Ακολούθως θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτήρια αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999, τα κτήρια της Βουλής, της κυβέρνησης και το Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα, ξεκινώντας από το Νέο Βελιγράδι προς το Παλαιό θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πρωτεύουσα από μια διαφορετική ματιά. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βελιγράδι – Σρέμσκι Κάρλοβτσι – Νόβι Σαντ – Βουδαπέστη 
Πρόγευμα και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για την πανέμορφη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μία από της ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Καθοδόν θα δούμε την πεδιάδα της Πανονίας με τις απέραντες έφορες εκτάσεις για να φτάσουμε στον πρώτο μας σταθμό το Σρέσμκι Κάρλοβτσι μια μικρή κωμόπολη με ιστορία για το Σέρβικο έθνος. Θα περπατήσουμε στη κεντρική πλατεία όπου βρίσκεται ο Ορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου με το πανέμορφο εικονοστάσι. Θα δούμε το παλιό Πατριαρχείο, την Θεολογική σχολή και το πρώτο γυμνάσιο. Ακολούθως θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Βοιβοντίνας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβι Σάντ όπου και θα επισκεφτούμε το κέντρο της πόλης που μοιάζει πάρα πολύ με Δυτικές πρωτεύουσες. Κατά την βόλτα μας θα δούμε την Καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος για καφέ. Αφού περάσουμε τα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας φθάνουμε στη Βουδαπέστη, αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση δωματίων στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βουδαπέστη (ξενάγηση)
Μετά το πρόγευμα αρχίζει η γνωριμία μας με τη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τη Βουδαπέστη. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από την πλατεία Ηρώων, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την αλυσιδωτή γέφυρα των Λεόντων και ακολούθως θα επισκεφθούμε την Βούδα που είναι κτισμένη σε λόφους για να δούμε το λόφο Γκέλερτ, την εκκλησία του Ματθία και τον περίφημο Πύργο των Ψαράδων στην περιοχή του κάστρου που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα μέχρι σήμερα. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικη μουσική και φολκλορικό πρόγραμμα.

5η μέρα: Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά (Έστεργκομ-Βίσεγκραντ-Σέντεντρε)
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα πασίγνωστα παραδουνάβια Ουγγρικά χωριά. Πρώτα θα επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας το ‘Εστεργκομ με τη Βασιλική. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τη ιστορική πόλη Βίσεγκραντ με το μεσαιωνικό κάστρο, άλλοτε έδρα των Ούγγρων Βασιλιάδων. Τελευταίο αφήνουμε το γραφικό χωριουδάκι Σέντεντρε. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Βουδαπέστη – Σουμπότιτσα
Πρόγευμα και αφήνουμε την Βουδαπέστη για την Βόρεια Σερβία, τη πόλη Σουμπότιτσα. Άφιξη και τακτοποίηση δωματίων. Εμείς θα σας πάρουμε στο κέντρο αυτής της πολύ όμορφης πόλης της Σερβίας, με επιρροή από την Αυστροουγγαρία, με τα επιβλητικά κτήρια, για μια πρώτη βόλτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Σουμπότιτσα – Λίμνη Πάλιτς – Βελιγράδι – Πολυκατάστημα – Αθήνα
Πρόγευμα και πρωινό ελεύθερο. Αναχωρούμε για το Βελιγράδι με σταθμό σε ένα όμορφο τοπίο στα προάστια της πόλης και κοντά στην λίμνη Πάλιτς. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα κοντά στη λίμνη και συνεχίζουμε για ένα από τα μεγαλύτερα πολυκατάστημα του Βελιγραδίου όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε κάποια ψώνια, για καφέ, ξεκούραση ή και για ένα ελαφρύ δείπνο(προαιρετικά). Μεταφορά για το αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σημείωση:

Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετικό ροή χωρίς καμιά παράληψη. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα με Air Serbia Airlines
 • Διαμονή με πρωινό & ένα δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) σε ξενοδοχεία 4* (2 διαν/σεις στο Βελιγράδι στο ξενοδοχείο 88 Rooms 4* ή παρόμοιο, 3 διαν/σεις στη Βουδαπέστη στο ξενοδοχείο Mercure Korona 4* ή παρόμοιο & 1 διαν/ση στη Σουμπότιτσα στο ξενοδοχείο Galleria 4*sup ή παρόμοιο)
 • Early check in  με πρόγευμα στο ξενοδοχείο
 • Μεταφορές, εκδρομές & περιηγήσεις ως αναλυτικό πρόγραμμα
 • Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά & φολκλορικό πρόγραμμα (μέρος ημιδιατροφής)
 • μίνι κρουαζιέρα στο ποταμό Σάβα & Δούναβη
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
 • Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός
 • κόστος αποσκευής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων € 190
 • φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • είσοδοι μουσείων & επισκεπτόμενων χώρων
 • ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό

 

Αναχωρήσεις 7, 21, 28 Ιουλίου & 4, 11 & 25 Αυγούστου, 7 μέρες
Ξενοδοχεία 88 Rooms 4* ή παρόμοιο / Mercure Korona 4* ή παρόμοιο

/ Galleria Hotel 4*sup ή παρόμοιο

Κατ’ άτομο σε δίκλινο 795
Μονόκλινο 995 €
Παιδικό έως 11 ετών 765 €