Tanzania

Σαφάρι στην Τανζανία

Αεροπορική εκδρομή  7 ημερών, 5 νύχτες Αρούσα – Νγκόρονγκόρο, Πάρκο Σερεγκέτι, Λίμνη Μανυάρα Αναχώρηση κάθε Τρίτη έως 31/10/18

Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα και πλουσιότερα ίχνη των πρώτων ανθρωπόμορφων όντων περίπου 2 εκατ. χρόνια πριν. Σήμερα, στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5895 μ.) με τις χιονοσκέπαστες κορφές, ζουν πάνω από 120 φυλές οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις συνήθειες τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο όμως θέλγητρο του ταξιδιού είναι η Ζανζιβάρη με τις παραλίες της, τα γραφικά ψαροχώρια, τα παλιά αραβικά κτίρια της πόλης και τις καταπράσινες εξοχές με φυτείες από φοινικόδεντρα και γαρίφαλα. Ένα ταξίδι γεμάτο από μυρωδιές και ψιθύρους.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα –Αρούσα

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη για την Αρούσα.

2η ημέρα: Αρούσα- Νγκορονγκόρο

Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Ξεκούραση και μεσημεριανό, στη συνέχεια αναχώρηση για τον κρατήρα του Νγκορονγκόροπροστατευόμενο από την Unesco με άφιξη στο λοτζ που βρίσκεται στην άκρη του. Τακτοποίηση και δείπνο. Ο κρατήρας καλύπτει 300τ.χλμ., και είναι το σπίτι 30.000 μόνιμων ειδών από άγρια ζώα και είναι ακόμη ένα μέρος στην Αφρική που έχουμε μεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσουμε τα «bigfive»(λιοντάρι, λεοπάρδαλη, βούβαλο, ρινόκερο και ελέφαντα) στα σαφάρι που κάνουμε. Το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει υπερβολικά ειδικά από Μάιο έως Σεπτέμβριο και μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες είναι να καθίσουμε όλοι γύρω από μια μεγάλη φωτιά με τα ποτά μας συζητώντας τις εμπειρίες από το ημερήσιο σαφάρι που είχαμε. Θα παρατηρήσετε επίσης τους Μασάι να βόσκουν τα βοοειδή τους στον πάτο του κρατήρα και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο δίπλα στη βοσκή, λιοντάρια να κυνηγούν βουβάλια.

3η ημέρα: Κρατήρας Νγκορονγκόρο

Μετά το πρωινό μας θα κατεβούμε στον πυθμένα του κρατήρα (600 μέτρα) όπου θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στην παρακολούθηση των ζώων , θα δούμε στην ομώνυμη λίμνη τα Φλαμίνγκο, τα λιοντάρια να κυνηγούν την τροφή τους, θα έχουμε το μεσημεριανό μας σε πικνικ και θα γυρίσουμε αργά το απόγευμα στο λοτζ μας για το δείπνο μας.

4η ημέρα: Κρατήρας Νγκορονγκόρο –Πάρκο Σερενγκέτι

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Τανζανίας και της Κένυας, το Σερενγκέτι,με την πλούσια άγρια ζωή (πάνω από 2.000.000 ζώα), όπως γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια,διαμέσου του φαραγγιού Oldupai όπου θα δούμε τα απολιθώματα των ανθρωποειδών 3,6 εκατομμυρίων χρόνων παλιά. Θα γίνει παρουσίαση του φαραγγιού από τοπικό ξεναγό και στη συνέχεια με διάφορες στάσεις θα καταλήξουμε στο λοτζ στο Σερενγκέτι, για το μεσημεριανό μας. Αφού τακτοποιηθούμε, νωρίς το απόγευμα θα έχουμε ένα σαφάρι για να δούμε τα διάφορα ζώα. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πάρκο Σερενγκέτι

Μετά το πρωινό μας θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα σε σαφάρι για να μπορέσουμε να δούμε όσο περισσότερα ζώα ή πουλιά. Στόχος μας, τα 5 «μεγάλα»: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ρινόκερος, ελέφαντας και αγριοβούβαλος. Οι πιθανότητες για να τα δούμε όλα σε ένα ταξίδι, είναι μικρές, αφού άλλοι έχουν κάνει πολλά και ακόμα δεν το κατάφεραν, αλλά αν υπάρχει μία πιθανότητα, αυτή βρίσκεται μόνο στο Σερενγκέτι. Μεσημεριανό με πικνικ και το βράδυ δείπνο.

6η ημέρα: Πάρκο Σερενγκέτι-Λίμνη Μανυάρα

Πρωινό και αναχώρηση για την Λίμνη Μανυάρα που συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό από σπάνια πτηνά και ερπετά όπως και τα λιοντάρια τα οποία βρίσκονται πάνω στα δέντρα. Άφιξη στο λοτζ για το μεσημεριανό μας. Νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε το φωτογραφικό μας σαφάρι και στη συνέχεια δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Λίμνη Μανυάρα –Αρούσα

Πρωινό και αναχώρηση για την Αρούσα. Μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την διεθνή πτήση για την επιστροφή μέσω ενδιάμεσου σταθμού παίρνοντας μαζί μας αξέχαστες εντυπώσεις ή συνεχίζουμε για την εξωτική Ζανζιβάρη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ Κατ’ άτομο σε δίκλινο

 

Καταλύματα 01/04 – 31/05 01/06 – 30/06 1/7-31/10
Ngorongoro Sopa,

Serengeti Sopa,

Lake Manyara Serena 4*/5*

2.185 € 2.695 € 2.715€
NgoroNgoro Serena,

Serengeti Serena,

Lake Manyara Serena 5*

2.225 € 2.795 € 2.955€

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την TurkishAirlines μέσω Κων/πολης και Νταρ ΕλΣαλάμ και στη συνέχεια με την PrecisionAirways για την Αρούσα. Επιβάρυνση στο πακέτο 23/6-159 το άτομο 100€ .(Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη 95€ το άτομο).
 • (5) διανυκτερεύσεις σε λοτζ 4* ή 5*
 • Πλήρη διατροφή
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Υπηρεσίες τοπικών αγγλόφωνων ξεναγών και οδηγών για τα σαφάρι
 • Εισόδους στα Πάρκα
 • Τοπικοί φόροι
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι 295 € από Αθήνα και 275 € από Θεσσαλονίκη
 • Βίζα Τανζανίας
 • Φιλοδωρήματα σε ξεναγούς και οδηγούς, προσωπικά έξοδα, υπέρβαση ορίου αποσκευών
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο