Ζανζιβάρη, Τανζανία

Σαφάρι στην Τανζανία και Ζανζιβάρη

Αεροπορική εκδρομή 9 ημερών 7 νύχτες Λίμνη Μανυάρα, Σερεγκέτι, Κρατήρας Νγκόρο Νγκόρο, Πάρκο Ταρανγκίρε, Ζανζιβάρη Καθημερινές αναχωρήσεις έως 31/10/18

Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα και πλουσιότερα ίχνη των πρώτων ανθρωπόμορφων όντων περίπου 2 εκατ. χρόνια πριν. Σήμερα, στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5.895 μ.) με τις χιονοσκέπαστες κορφές, ζουν πάνω από 120 φυλές οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις συνήθειες τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο όμως θέλγητρο του ταξιδιού είναι η Ζανζιβάρη με τις παραλίες της, τα γραφικά ψαροχώρια, τα παλιά αραβικά κτίρια της πόλης και τις καταπράσινες εξοχές με φυτείες από φοινικόδεντρα και γαρίφαλα. Ένα ταξίδι γεμάτο από μυρωδιές και ψιθύρους.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η – 2η ημέρα: Αρούσα – Λίμνη Μανυάρα

Αναχώρηση από Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη την επόμενη στην Αρούσα. Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Ξεκούραση και μεσημεριανό στη συνέχεια άφιξη στο εθνικό πάρκο Λίμνη Μανυάραμε ενδιάμεσο απογευματινό σαφάρι. Άφιξη στο λοτζ, τακτοποίηση και δείπνο.

3η ημέρα:Λίμνη Μανυάρα – Πάρκο Σερενγκέτι

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό ξεκινάμε για το μεγάλο πάρκο Σερενγκέτιμε την πλούσια άγρια ζωή των 2.000.000 ζώων, όπως γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια και θα φτάσουμε πάνω στην ώρα για το μεσημεριανό. Τακτοποίηση στο λοτζ και απογευματινό σαφάρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα:Πάρκο Σερενγκέτι – Νγκορονγκόρο

Νωρίς το πρωί σαφάρι για να παρατηρήσουμε τα ζώα και τα πουλιά που βγαίνουν τα χαράματα για να φάνε. Επιστροφή για πρωινό και στη συνέχεια ξεκινάμε για τον φημισμένο κρατήρα Νγκορονγκόρομέσω του φαραγγιού Oldupai όπου θα δούμε τα απολιθώματα των ανθρωποειδών 3,6 εκατομμυρίων χρόνων παλιά. Θα απολαύσουμε την παρουσίαση του φαραγγιού από τοπικό ξεναγό. Συνεχίζουμε για τον κρατήρα με συχνές στάσεις για να θαυμάσουμε την φοβερή θέα. Φτάνουμε στο κατάλυμα για μεσημεριανό και τακτοποίηση. Νωρίς το απόγευμα θα μπούμε μέσα στον κρατήρα σε βάθος 600 μέτρων. Ο κρατήρας καλύπτει 260 τ.χλμ. και είναι το σπίτι 30.000 μόνιμων ειδών από άγρια ζώα ενώ είναι ένα ακόμη μέρος στην Αφρική που έχουμε μεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσουμε τα «bigfive»(λιοντάρι, λεοπάρδαλη, βούβαλο, ρινόκερο και ελέφαντα) στα σαφάρι που κάνουμε. Το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει υπερβολικά και είναι μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες να καθίσουμε όλοι γύρω από μια μεγάλη φωτιά με τα ποτά μας συζητώντας τις εμπειρίες από το ημερήσιο σαφάρι που είχαμε. Θα παρατηρήσουμε επίσης τους Μασάι να βόσκουν τα βοοειδή τους στον πάτο του κρατήρα και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο δίπλα στην βοσκή, λιοντάρια να κυνηγούν βουβάλια. Επιστρέφουμε στο κατάλυμα για ξεκούραση και απόλαυση ακόμη μια φορά της φοβερής θέας του κρατήρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πάρκο Ταρανγκίρε

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το επόμενο πάρκο, το Ταρανγκίρε με άφιξη στο κατάλυμά μας για μεσημεριανό και τακτοποίηση. Το μεσημέρι σαφάρι για να δούμε και άλλα άγρια ζώα με χαρακτηριστικό τα λιοντάρια να σκαρφαλώνουν και να ξεκουράζονται στα μοναδικά δέντρα των αδανσωνιών. Επιστροφή για δείπνο και ξεκούραση.

6η – 8η ημέρα: Ταρανγκίρε-Αρούσα – Ζανζιβάρη

Νωρίς το πρωί σαφάρι πριν το πρωινό μας και στη συνέχεια αναχώρηση για Αρούσα για την πτήση μας στην Ζανζιβάρη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, συνάντηση και ξεκούραση στον ήλιο και στις όμορφες τροπικές θάλασσες του νησιού. Προαιρετικά συστήνουμε μια εκδρομή στην πρωτεύουσα του νησιού με την ενδιαφέρουσα πολιτιστική κληρονομιά. Αξίζει να περπατήσετε μέσα στα στενά δρομάκια της πόλης.

9η ημέρα: Ζανζιβάρη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για Νταρ Ελ σαλαμ ή Αρούσα για το ταξίδι της επιστροφής. Ανάλογα με τις ημερομηνίες μπορεί να χρειαστεί και μία διανυκτέρευση στο Ναϊρόμπι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι. 

ΤΙΜΕΣ Κατ’ άτομο σε δίκλινο

Καταλύματα 01/04 – 25/05 26/05- 31/10 26/5-30/6 1/7-31/10
Ngorongoro Sopa,

Serengeti Sopa,

Kirurumu Tended Lodge,

TarangireSopa4*

The KaraffuZanzibar 5*

2.535 2.965    
NgoroNgoro Serena,

Serengeti Serena,

Lake Manyara Serena,

TarangireSopa 4*S

The Karaffu Zanzibar 5*

2.615 €   3.065 € 3.265€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την TurkishAirlines μέσω Κων/πολης και Νταρ Ελ Σαλάμ για Αρούσα και στη συνέχεια με την PrecisionAirways για Ζανζιβάρη. (Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη 95€ το άτομο).
 • Αεροπορικά εισιτήρια για την Ζανζιβάρη ή και δυνατότητα μετάβασής σας με πλοίο
 • (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία/λοτζ 4* και 5* επιλογής σας
 • Πλήρη διατροφή στο σαφάρι
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στην Ζανζιβάρη
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις, σαφάρι, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Υπηρεσίες τοπικών αγγλόφωνων ξεναγών και οδηγών για τα σαφάρι
 • Εισόδους και φόρους στα Πάρκα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό

Δεν περιλαμβάνοναται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι Τανζανίας 365 € από Αθήνα και 355 € από Θεσσαλονίκη
 • Βίζα Τανζανίας
 • Τοπικοί φόροι για την Ζανζιβάρη, 1,5USD την ημέρα το άτομο, πληρωτέο από τον πελάτη κατευθείαν στο ξενοδοχείο
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο