Σαφάρι, Σαβάνα, Κένυα, Αφρική

Σαφάρι στην Κένυα – Ναϊρόμπι

Αεροπορική εκδρομή 8 ημερών 5 νύχτες Πάρκο Αμπερντάρες, Λίμνες Ναϊβάσα και Νακούρου, Μασάι Μάρα, Ναϊρόμπι από 1.365€ Αναχ. κάθε Δευτέρα έως 31/10

Η Κένυα είναι η πιο ελκυστική χώρα της ανατολικής Αφρικής. Εκεί ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τις αυθεντικότερες όψεις της αφρικανικής ζωής. Με οδικό δίκτυο αρκετά καλό και με οργανωμένα εθνικά πάρκα, φαντάζει πραγματικά ως το ιδανικότερο μέρος για να επισκεφθεί κανείς την μαύρη Αφρική, να φωτογραφήσει ζώα και να δει από κοντά φυλές, χωρίς να θυσιάσει την άνεση, την καλοπέραση και το καλό φαΐ..

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη –Ναϊρόμπι

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη για το Ναϊρόμπι.

2η ημέρα: Ναϊρόμπι- Πάρκο Αμπερντάρες (180 χλμ) (TreetopesLodge)

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Κένυας και αφού ξεκουραστούμε στο σαλόνι υποδοχής του αντιπρόσωπου μας ξεκινάμε οδικώς με τα ειδικά διαμορφωμένα τζιπ για το Εθνικό πάρκο Αμπερντάρες βόρεια της αφρικάνικης σαβάνας. Μια διαδρομή μέσα από πλούσιες περιοχές αγροτικής έκτασης. Θα φτάσουμε πάνω στην ώρα για το μεσημεριανό μας στο ξενοδοχείο έξω από το πάρκο. Μετά το μεσημεριανό μας μπαίνουμε μέσα στο πάρκο με τα ειδικά τζιπ και χωρίς τις βαλίτσες μας αλλά μόνο με ένα σακίδιο για την διανυκτέρευση. Οι βαλίτσες παραμένουν και τις παραλαμβάνουμε την επόμενη ημέρα.Αφού τακτοποιηθούμε στο TreetopsLodge η ημέρα είναι ελεύθερη για να παρακολουθήσουμε από ψηλά τα άγρια ζώα που επισκέπτονται το νερό για να ξεδιψάσουν, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα:Πάρκο Αμπερντάρες- Λίμνη Νακούρου και Ναϊβάσα (180 χλμ) – LakeNaivashaCountryClub

Νωρίς το πρωί μεταφορά για το εξωτερικό ξενοδοχείο για το πρωινό μας.Αφού πάρουμε και τις βαλίτσες μας ξεκινάμε μέσω του RiftValley, του μεγαλύτερου ρήγματος γης στον κόσμο με την φαντασμαγορική θέα του βουνού Longonot,για την Λίμνη Νακούρου με τα χιλιάδες πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο,,καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια και λεοπαρδάλεις . Μετά το μεσημεριανό μας στο LakeNakuruLodgeθα κατευθυνθούμε στην  Λίμνη Ναιβάσα ( 80 χλμ  ) με τα 450 είδη πουλιών . Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο επιλεγμένο μας λότζ, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λίμνη Ναϊβάσα –Πάρκο Μασάι Μάρα (260 χλμ) – KeekorokLodge

Πρωινό και αναχωρούμε για το εθνικό πάρκο των Μασάι Μάρα το πλουσιότερο στον κόσμο με άγρια ζώα. Άφιξη στο λοτζ, τακτοποίηση και μεσημεριανό. Το απόγευμα σαφάρι όπου θα συναντήσουμε ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις,ζέβρες, λιοντάρια, ρινόκερους και πολλά άλλα. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα:Μασάι Μάρα- keekorokLodge

Για την ημέρα αυτή έχουμε δύο προτάσεις. Είτε μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή σε ένα εξαίσιο πρωινό φωτογραφικό σαφάρι με αερόστατο πάνω από το πάρκο με το πρωινό μας σε μικρό καλάθι, ή σε ένα πολύ πρωινό φωτογραφικό επίγειο σαφάρι και πρωινό στο λοτζ. Μετά το μεσημεριανό άλλο ένα σαφάρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Πάρκο Μασάι Μάρα – Ναϊρόμπι (300 χιλ.)

Μετά το πρωινό μας μεταφορά πίσω στο Ναϊρόμπι με άφιξη στο ξενοδοχείο το μεσημέρι. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο παραδοσιακό εστιατόριο Καρνιβόρε που έχει ψηφιστεί ανάμεσα στα 10 καλύτερα του κόσμου.

7η – 8η ημέρα:Ναιρόμπι–Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην πρωτεύουσα.Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την διεθνή πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού, παίρνοντας μαζί μας αξέχαστες εντυπώσεις. Άφιξη την επομένη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ Κατ’ άτομο σε δίκλινο

Ημερομηνίες για 2 άτομα για 4 άτομα
01/04 – 27/06 1.640 € 1.365 €
28/06 – 31/10 1.925 € 1.655 €

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlinesαπό Αθήνα & Θεσσαλονίκη μέσω Κων/πολης. Επιβάρυνση 23/6-15/9 το άτομο 80€.Δυνατότητα και με την Qatarή την Emirates
 • (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία/λοτζ 4* και 5*
 • Διανυκτέρευση στο Ναϊρόμπι με πρωινό σε 5*
 • Πλήρη διατροφή στο σαφάρι
 • (1) δείπνο στο εστιατόριο Καρνιβόρε στο Ναϊρόμπι
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμιο
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Υπηρεσίες τοπικών αγγλόφωνων ξεναγών και οδηγών για τα σαφάρι
 • Εισόδους στα Πάρκα
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι 290 € το άτομο από Αθήνα &265 € από Θεσσαλονίκη
 • Προσωπικά έξοδα, υπέρβαση ορίου αποσκευών
 • Βίζα εισόδου 50 USD που πληρώνεται και εκδίδεται επί τόπου με την είσοδο στη χώρα
 • Φιλοδωρήματα σε ξεναγούς και οδηγούς
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο