Βιετνάμ, Ασία

Πανόραμα Βιετνάμ

Αεροπορική εκδρομή 10 ημερών / 7 νύχτες Ανόι, Χα Λονγκ, Χουέ, Ντανάνγκ, Σαϊγκόν, Δέλτα του Μεκόνγκ από 1.145€ Καθημερινές αναχ. έως 31/10/18

Το Βιετνάμ είναι μία από τις ωραιότερες χώρες της Ασίας. Πλούσια βλάστηση, τροπική ζούγκλα και ατέλειωτοι ορυζώνες που αυλακώνονται από υδάτινους δρόμους οι όχθες των οποίων σφύζουν από ζωντάνια. Το Βιετνάμ είναι ευλογημένο. Έχοντας επουλώσει με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές του παρελθόντος, προβάλει στο διεθνές σκηνικό σαν μια χώρα ακμαία και δυνατή, έτοιμη να κατακτήσει όχι μόνο τις οικονομικές αγορές αλλά και τις καρδιές των ταξιδιωτών. Μην διστάσετε, ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι και απολαύστε μία μοναδική εμπειρία ζωής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι για ανεξάρτητους ταξιδιώτες µε εγγυημένες καθημερινές αναχωρήσεις με αγγλόφωνες ξεναγήσεις και συνδυάζεται µε άλλους ανεξάρτητους ταξιδιώτες από άλλες χώρες, έχοντας το πλεονέκτημα να µην ακυρώνονται ποτέ οι ξεναγήσεις.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ανόι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ανόι, πρωτεύουσα του Βιετνάμ.

2η ημέρα: Ανόι

Άφιξη στο αεροδρόμιο και αφού τελειώσουμε με τις διαδικασίες της βίζας θα συναντήσουμε τον αντιπρόσωπό μας για να μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση. Το Ανόι είναι μία πόλη που απλώνεται ανάμεσα σε λίμνες και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Βόρειου Βιετνάμ.

3η ημέρα: Ανόι

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την πρώτη γνωριμία μας με το Ανόι.

Τα υπέροχα γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου γοητεύουν με τη κομψότητά τους. Το σπίτι του Χο Τσι Μινχ, (κλειστό Δευτέρα & Παρασκευή) ηγέτη του νέου Βιετνάμ εντυπωσιάζει με τη λιτότητά του, ενώ το μαυσωλείο του είναι ενδεικτικό του σεβασμού που θρέφουν οι κάτοικοι της χώρας για τον άνθρωπο που άλλαξε τη ροή της ιστορίας τους. Επίσης μνημεία όπως ο Ναός της Λογοτεχνίας, η Μονόστηλη Παγόδα ,ο Nαός της λογοτεχνίας, το εθνολογικό μουσείο και η περίφημη παγόδα TranQuoc αποτελούν τη συνέχεια της ξενάγησής μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο για διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ανόι -Χα Λόνγκ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη σημερινή μέρα με μια διαδρομή σπάνιας ταξιδιωτικής ομορφιάς μιας και θα κατευθυνθούμε οδικώς στο παγκοσμίως διάσημο Χα Λόνγκ(165 χλμ). Φτάνοντας θα επιβιβαστούμε στα παραδοσιακά πλοιάρια για την 4ωρη κρουαζιέρα μας που θα ακολουθήσει στον ομώνυμο όρμο και αποτελεί μία μοναδική εμπειρία. Εκατοντάδες καταπράσινοι βράχοι από ασβεστόλιθο, αποτέλεσμα της διάβρωσης εκατομμυρίων ετών, συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που ικανοποιεί πλήρως τις αισθήσεις. Η κρουαζιέρα μας συνοδεύεται από ένα γευστικότατο γεύμα με θαλασσινά και άλλα βιετναμέζικα εδέσματα αφού πρώτα αγκυροβολήσουμε σε μια σκεπαστή σπηλιά για να κολυμπήσουμε. Στη συνέχεια επιστρέφουμε σε πλοιάριο για την διανυκτέρευσή μας και το δείπνο μας.

5η ημέρα: Χα Λόνγκ – Ντανάνγκ- Χόι Αν

Πρωινό και συνεχίζουμε την κρουαζιέρα στην φυσική ομορφιά της περιοχής. Νωρίς το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Ανόι για την εσωτερική μας πτήση στο Ντανάνγκ, το μεγάλο λιμάνι του κεντρικού Βιετνάμ όπου θα μεταφερθούμε για την διανυκτέρευση μας στο Χόι Αν. Περπατήστε στην πόλη στα στενά δρομάκια στα οποία θα θαυμάσετε διάφορες αρχιτεκτονικές κάποιες εκ των οποίων δεν θα τις βρείτε πουθενά στον κόσμο.

6η ημέρα: Χόι Αν- ΜάιΣόν-Χόι Αν

Μετά το πρωινό μας θα επιστεφτούμε τους ναούς των αγίων τόπων της πνευματικής πρωτεύουσας του βασιλείου των Τσαμ, που κυριάρχησε στην Νοτιοανατολική Ασία για 1000 χρόνια με πολύ πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Οι ναοί και τα ιερά έχουν την αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική των πύργων με τα κόκκινα τούβλα. Διάλειμμα από την περιήγησή μας με φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην παλιά πόλη με τα περισσότερα σημεία της να έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο μεταφέροντάςµας στην εποχή της ακμής της πόλης. Θα γνωρίσουμε τις συνοικίες των εμπόρων, την σκεπαστή ιαπωνική γέφυρα ηλικίας 400 ετών, την πολύχρωμή τοπική αγορά στο ποτάμι, την κινέζικη παγόδα ΠουκΚιέν και το 200 χρόνων σπίτι Ταν Κι.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερη η υπόλοιπη μέρα.

7η ημέρα: Χόι Αν –Ντανάγκ- Χούε – Σαϊγκόν (Χοτσι Μινχ)

Πρωινό και αναχώρηση, με κατεύθυνση, μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, την ιστορική πόλη του Χουέ που αποτέλεσε για αρκετά χρόνια πρωτεύουσα της χώρας και είναι γεμάτη από μνήμες εκείνης της εποχής. Θα έχουμε την υπέροχη εμπειρία μιας πρωινής μίνι βαρκάδας στον ποταμό των Αρωμάτων και την επίσκεψη της παγόδας ΤιενΜουν που αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μαυσωλείο του αυτοκράτορα ΜινΜανγκ. Απογευματινή περιήγηση στην πόλη στην οποία εξέχουσα θέση έχει η περίφημη Απαγορευμένη Πόλη- η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τα αμερικανικά βομβαρδιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ-αλλά σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και φυσικά διατηρεί την αρχοντιά της,την αυτοκρατορική ακρόπολη και το επιβλητικό μαυσωλείο του Του Ντουκ. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την Σαιγκόν, που πλέον ονομάζεται επίσημα Χο Τσι Μινχ και έχει μετατραπεί σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη που σύρει το άρμα της οικονομικής ανάπτυξης του Βιετνάμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σαϊγκόν- Κάι Μπε -Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ

Πολύ νωρίς το πρωί μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Μεκόνγκ μέσω του εθνικού δρόμου απολαμβάνοντας τις πανέμορφες καταπράσινες φυτείες ρυζιού,όπου θα ξεκινήσουμε από το Κάι Μπε, θα επιβιβαστούμε στο ιδιωτικό μας πλοιάριο που θα μας μεταφέρει στην ομώνυμη πλωτή αγορά και θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη μοναδικότητα του χώρου, όπου οι αγοραπωλησίες και ανταλλαγές γίνονται από πλοιάριο σε πλοιάριο. Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα τοπικό σπίτι και θα δούμε τις κηπευτικές καλλιέργειες. Θα συνεχίσουμε να περιηγούμαστε στα μικρά κανάλια του ποταμού φτάνοντας στο νησί ΤανΠόνγκ όπου θα έχουμε την ευκαιρία για ένα μάθημα τοπικής μαγειρική με σπέσιαλ βιετναμέζικα πιάτα. Αφού γευτούμε το δικό μας φαγητό θα περιπλανηθούμε γύρω γύρω από το χωριό,σε μονοπάτια από κήπους με τροπικά φρούτα και φυτά Μπονσάι. Επιστροφή στην πόλη για διανυκτέρευση.

9η -10η ημέρα: Σαϊγκόν – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πρωινό και ξενάγηση στην περήφανη αυτή πόλη που μας ξυπνά μνήμες από τις ζοφερές στιγμές του πολέμου αλλά και που συνοδεύεται όμως και από εικόνες ανάπτυξης και προόδου που εντυπωσιάζουν τον ταξιδιώτη. Το παλιό προεδρικό μέγαρο του Νότιου Βιετνάμ και σήμερα Μουσείο της Επανένωσης, το Μουσείο του Πολέμου αλλά και το υπέροχο Ιστορικό κέντρο με κτίρια σημεία αναφοράς όπως το Δημαρχείο, ο καθεδρικός Ναός της Νοτρ Νταμ και φυσικά το περίφημο Ταχυδρομείο κυριαρχούν στην ξενάγησή μας. Το απόγευμα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη την επόμενη ημέρα ή εάν το επιθυμούμε μπορούμε να συνεχίσουμε σε κάποια άλλη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως την Καμπότζη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΙΜΕΣ Κατ’ άτομο σε δίκλινο

Ξενοδοχείο 3* Ξενοδοχείο 4* Ξενοδοχείο 5*
1.145 € 1.275 € 1.465 €

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την TurkishAirlines μέσω Κωνσταντινούπολης με αναχωρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιβάρυνση 23/6-15/9 το άτομο 55 €.
 • Αεροπορικά εσωτερικά εισιτήρια όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ξενοδοχεία 3*,4* & 5*
 • Πρωινό καθημερινά και έξι (6) γεύματα
 • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό
 • Εισόδους στα αξιοθέατα
 • Φρούτα στον ποταμό Μεκόνγκ
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων 370 € το άτομο από Αθήνα &350 € από Θεσσαλονίκη
 • Έξοδα βίζας 35€ το άτομο
 • Αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο